janneketehoven_10_05_2018001004.png
Contact
Welkom
janneketehoven_10_05_2018001003.png
janneketehoven_10_05_2018001002.png
cv
Mijn Verhaal
"I just love the idea that people disappear into the story for a while" (Samuel Beckett)
 
Het begon allemaal met mijn liefde voor verhalen. De verhalen over vroeger die mijn moeder vertelde, de betwijfelbare verhalen van mijn vader, voorgelezen wordenů Puur magie hoe een verhaal tot leven komt in je verbeelding en je niet meer loslaat. Later kwam daar de liefde voor taal bij en weer wat later de liefde voor theater. Tijdens mijn opleiding Writing for Performance (HKU), kon dit husseltje liefdes broeien. Langzaam maar zeker ontwikkelde ik smaak en voorkeur en zo ook een eigen stijl. Vaak schrijf ik over herkenbare situaties, gewone mensen met een schrijnend randje. Alledaagse pijnlijkheid.
 
De hele dag speur ik naar verhalen. Ik vang een flard van een gesprek op of ik zie dat iemand elke dag voorbij fietst met een tros bananen onder zijn snelbinders. Een blik, een onverwacht bitse opmerking. Dat wordt dan meteen een verhaal, die mensen worden personages.
 
Als ik schrijf in opdracht, krijg ik vaak te horen dat ik toegankelijk schrijf. Herkenbaar, luchtig, laagdrempelig zijn woorden die mijn stijl typeren.